Den hyggelige handelsby

Kgs. Lyngby bliver ofte omtalt som en af Danmarks mest livlige og driftige handelsbyer. Små hyggelige gader, stræder og torve blander sig med specialbutikker og trendy shopping og gør byen til et atomosfærefyldt smørhul krydret med lækre caféer og restauranter.

Siger man Lyngby Hovedgade ved de fleste nord for København, hvad man taler om. Gaden er et pulserende handelsstrøg, som går midt gennem Kgs. Lyngby fra sydøst til nordvest for Lyngby Kirke. Her mødes man, gør sine indkøb, drikker kaffe, shopper og får i det hele taget en stor del af Kgs. Lyngbys essens og puls serveret.

Magasin du Nord åbnede i Kgs. Lyngby i 1960, som den første filial uden for København og ’blåstemplede’ således det lille bysamfund nord for hovedstaden som en by, der også var med på noderne, så at sige.

Lyngby Storcenter kom til i 1973, blev gennemrenoveret i starten af 00’erne og har i dag et mix af over 100 butikker og oplevelser under ét tag.

Onsdage kl. 16.00 – 17.00
Søndage kl. 13.00 – 15.00

Oplev vores flotte prøvebolig (indkørsel fra Trongårdsparken)

BOOK EN PERSONLIG FREMVISNING HOS LOKALBOLIG

Kulturby

Foruden alle premierefilmene i Kinopalæet og spændende oplevelser i Kulturhuset midt i byen, byder Kgs. Lyngby og omegn på talrige kulturelle oplevelser i flere tempi. Lyngby Hovedbibliotek, fint beliggende ved det lille gadekær, har mange inspirerende aktiviteter på programmet og er gode til at invitere borgerne indenfor, uanset om man er 3, 13 eller 73 år!

Når Lyngby Hovedgade efter kirken bliver til Kongevejen dukker Frilandsmuseet op. Museet hører til blandt verdens største og ældste Frilandsmuseer med huse, gårde og møller fra hele det gamle kongerige.

Vidensby, uddannelse og erhverv

’Lyngby-Taarbæk Kommune arbejder for realisering af Vidensbystrategien, der bl.a. har fokus på at skabe en grøn by med et levende og attraktivt bymiljø. Strategiens mål er bl.a. at gøre Lyngby Taarbæk til en af Nordeuropas førende videns- og universitetsbyer’, hedder det bl.a. i Lokalplanen.

Trongårdens beliggenhed er således ideel for nytilflyttere, men også for lokale borgere, der ønsker at flytte til noget mindre og blive boende i kommunen.

DTU står i spidsen for de mange uddannelsestilbud, der findes i Kgs. Lyngby. Danmarks Tekniske Universitet er et eliteuniversitet med international rækkevidde og standard, og de mange studerende og undervisere har både nu og i fremtiden et stort behov for at kunne bruge byen, og nyder derfor godt af udviklingen af Trongården, som ny bydel, i deres nærområde.

Store videnstunge virksomheder som Microsoft, Mærsk Drilling og Mærsk Supply Service har slået sig ned i området. Sammen med Novozymes, som på arealet nord for Trongården bygger ambitiøst domicil, er de prestigefyldte virksomheder med til at understrege Kgs. Lyngbys status som vidensby og kraftcenter.

Tilstedeværelsen af erhvervslivets mange og store spillere skaber ikke blot væsentlig flere og nye arbejdspladser, men gør også nye attraktive boligområder nødvendige for de kommende tilflyttere.

H. C. Ørsted Gymnasiet

Gymnasiet flytter fra sin hidtige placering på DTU til nyopførte rammer, og bliver nabo til Trongården mod vest. Arkitekturen hylder både fysikeren, filosoffen og videnskabsmanden H. C. Ørsted med indvendige visuelle referencer til elektromagnetiske spoler, og understøtter samtidig gymnasiets høje faglige ambitioner ved bl.a. at tilføre bygningen et unikt udvendigt udtryk, med et specialudviklet facadesystem i lodrette aluminiumslameller.

Projektet har allerede inden opførelsen vundet en prestigefyldt international arkitekturpris hos ’Iconic Awards 2018’, i kategorien ’Innovative Architecture – best of best’!

Visualisering fra Kant Arkitekter

© Copyright - Trongården / design: dbyk.dk