Dyrehaven

Den største af Trongårdens grønne naboer er et unikt stykke urdansk natur, som i det store og hele har været uberørt i 350 år. Dyrehaven har det hele: Ældgamle, fritstående egetræer, som får lov til at stå, indtil de falder om af ælde. Store vilde natursletter med udsigt til Øresund – og hjorteflokke, som kræver plads, respekt og tålmodighed fra de mere end 7,5 mio. gæster, der årligt besøger Dyrehaven. Synet af de smukke dyr imponerer hver gang, hvadenten de optræder i hurtige glimt enkeltvis, i par eller som enorme flokke på vej over de store vidder.

I 2015 kom Dyrehaven på UNESCOs fornemme verdensarvliste.

I løb og i ro og mag

Udover sjæl og spændende historier i Dyrehaven, står forlystelserne i kø på den gamle Dyrehavsbakke og fysiske aktiviteter i flere kadencer kan udøves i det vilde, bakkede skovterræn hele året rundt. En perlerække af maleriske løberuter bugter sig mellem træerne og kan udforskes både alene, med vennerne eller ved et af de mange etablerede motionsløb, der hvert år afholdes i området.

Områdets blå nuancer

Til vandhunde, bådfolk og søulke er der næsten ingen grænser for udfoldelser få minutter fra Trongården. Mølleåen snor sig fra Øresund ved Skodsborg ind i landet forbi idylliske Raadvad, Ravnholm skov, Ørholm, det historiske Brede og Bredeværket, forbi Sorgenfri og videre ud i Lyngby sø og Bagsværd sø. Turen er fantastisk at tilbagelægge i kano eller kajak, som kan lejes flere steder undervejs, eller blot til fods langs bredderne. Desuden sejler Baadfarten på både Lyngby, Bagsværd og Fure søerne – en hyggelig udflugtsmulighed for store og små.

Mere grønt

I alle retninger fra Trongården udfolder naturen sig i yderligere nuancer af grønt. Mod nordvest ligger Ravnholm skov, som med sine store kuperede skovarealer ofte omtales som Det danske Schweiz, og stik vest for Trongården – lige på den anden side af Kgs. Lyngby – ligger Sorgenfri Slotspark som en fredfyldt og skovklædt naturhave. Mod sydøst ligger Bernstorffs Slot i Bernstorffsparken og på kanten til Øresund troner Charlottenlund Slot og slotspark, som en del af Charlottenlund skov.

© Copyright - Trongården / design: dbyk.dk